Kako se je rodil vibrator?

Posted by
sex oglasi

izum vibratorja histerija

Ste se kdaj vprašali zakaj in kako je bil izumljen vibrator za ženske užitke?

Zgodba še zdaleč ni takšna kot bi si lahko mislili. V Viktorijanskih časih so ženskam zdravniki nemalokrat diagnosticirali “Histerijo”. V tistih časih je za ženske veljalo, da naj v seksu ne bi uživale ampak ga prakticirale izključno v moževo zadovoljstvo in za razplod.

Sčasoma so ženske postale otopele na te intimne dražljaje in se zdravnikom pritoževale zaradi nespečnosti, erotičnih fantazij in celo zaradi vlažnosti med nogami. Zdravniki so pričeli to stanje množično opisovati kot Histerijo. Najbolj zanimiv pa seveda šele sledi.

Terapija za Histerijo, orgazem!

Ocenili so, da se to bolezensko stanje lahko zdravi le na en način. Z orgazmom! Začeli so (verjeli ali ne) prakticirati ročno stimulacijo klitorisa, da bi s tem pripeljali ženske do orgazma in jih seveda ozdravili. Ker pa je bilo to delo sila naporno, roke so se jim med izvajanjem te prakse strašansko utrudile, so sklenili, da bi bilo modro to zadevo mehanizirati.

Iščeš seks brez obveznosti?

DA     NE

Seveda pa to ni bilo mogoče pred pojavom elektrike v domovih. Težave s Histerijo so bile znane že vse od 13 stoletja in ogromno zdravnikov je potožilo, da le stežka zdržijo tempo masiranja ženskih intimnih predelo do njihovega orgazma in tako želene sprostitve, ter ozdravitve Histerije.

sex oglasi

Leta 1880 pa je Dr. Joseph Mortimer Granville vendarle patentiral elektro mehanični vibrator in tako osrečil na milijone histeričnih žensk. Glede na nadaljnji razvoj spolnih igračk in tega kar imamo na voljo danes, lahko rečemo, da so morda celo rešili človeštvo pred histerično pogubo.

Morda vas zanima tudi:

Komentiranje je onemogočeno.