Prezgodnja ejakulacija

Posted by
sex oglasi

Prezgodnja ejakulacija oziroma prehiter orgazem pri moškem, je oblika spolne disfunkcije, ko se dogaja, da doživi orgazem preden bi si to sam, ali njegova partnerica, želela.
Kaj je prezgodnja ejakulacija je seveda stvar debate in potreben čas za njen orgazem, a vsekakor je doživeti orgazem v roku minute in pol do dveh minut, prezgodaj!
Morda ne bi verjeli a neko povprečje moških s težavami prehitrega orgazma je 1,8 minute!

Vsekakor lahko o povprečnem času, ki je nekako sprejemljiv za njo in njega kar se tiče doseganja vrhunca, govorimo različno. Je pa nekako ugotovljeno za normalno, ko moški pri seksu vzdrži 8 minut in je ženski za orgazem potrebnih 6 minut.

Obstajajo pari katerim se zdi spolni odnos, ki traja manj kot 20 minut, nezadovoljujoč. Eno od zdravniško-znanstvenih poročil govori o tem, da moški s težavami prezgodnje ejakulacije v vagini niso mogli ostati dlje kot 90 sekund.
In, če ob tem dodamo, da imajo nekateri moški s težavami prezgodnjega izliva tako veliko težavo, da orgazem doživijo še pred vstavitvijo penisa v nožnico partnerke …

Iščeš seks brez obveznosti?

DA     NE

Kaj je krivo za prezgoden izliv?

sex oglasi

Obstaja več potencialnih krivcev. Težava lahko izvira iz fizičnih ali psihičnih vzrokov. Pri psihičnih je poznano dejstvo, da moški, ki pred spolnim odnosom zaužije nekaj alkohola (ta sprosti psihične blokade) in je zadeva še kako opazna v postelji.
Bog ne daj, da bi zdaj vsi s tovrstno težavo prezgodnje ejakulacije posegali po alkoholu. So tudi drugi načini za rešitev teh težav.

Prezgodnja ejakulacija (izliv semena) se pri moških lahko pojavi v kateremkoli obdobju, je pa znano, da se po večini kaže pri moških starih med 18 in 30 let. Večina primerov ne pozna jasnega vzroka in ga niti ne morejo odkriti.
Sčasoma moški s težavo prezgodnjega izliva opravijo tako, da se jo naučijo obvladati in prestaviti orgazem.

Psihološki vzroki za prezgodnjo ejakulacijo

Sem štejemo:

 • stres
 • občutek krivde
 • strah pred tem, da nas bodo zalotili in je potrebno čimprej končati
 • depresijo
 • spolno zlorabo v mladosti
 • prevelika pričakovanja od samega spolnega odnosa
 • strah kako ga bo videla partnerka
 • pomanjkanje samozavesti
 • tesnobo

 

Fizični vzroki za prezgodnjo ejakulacijo

 • hormonske težave
 • poškodbe
 • stranske učinke zdravil

Ali je prezgodnja ejakulacija nevarna?

Vsekakor za psihofizično stanje moškega ali za njegovo ljubezensko-zakonsko zvezo.
Prezgodnja ejakulacija pri moškem povzroča občutek tesnobe, depresijo in s tem slabo počutje, težave v socialnem življenju. Moški s tovrstnimi težavami bi morali obvezno obiskati svojega zdravnika in se z njim posvetovati glede naslednjih korakov.

Izdelki za zakasnitev orgazma

Vsekakor pa ni potrebno vreči puške v koruzo!

Na trgu je nešteto pomagal in napotkov za dosego kontroliranega orgazma oziroma odgoditev le tega. Podaljšanje časa do orgazma je možno doseči z raznimi razpršili, s katerimi moški poprši penis in ta postane manj občutljiv na drgnjenje ob samem spolnem odnosu. Prav tako lahko pomaga že enostaven lubrikant ali pa Keglove vaje.

DA dragi gospodje, Keglove vaje niso dobre le za ženske!

Prav tako je dobro vedeti, da kar tretjina vseh žensk med spolnim odnosom nikoli ne doživi orgazma! Pa ne le v tistih primerih, ko ima moški težave. Torej dragi moji, vseh nikoli ne boste mogli potešiti.
Povsem običajna in uporabna metoda je, da moški, ki ga pesti prezgoden izliv, med samim spolnim odnosom tik pred orgazmom, potegne penis iz nožnice, ga čvrsto prime pod glavico in počaka, da ga sladkoba po orgazmu mine, nato pa znova nadaljuje. S takšnim početjem so rezultati vidni v 2 do 6 tednih.
Le pogovorite se s partnerko in povejte, da to počnete tudi za njeno zadovoljstvo.


Morda vas zanima tudi:

En komentar

 1. Pingback: Obroček za penis