Najpogostješe težave pri spolnosti

Posted by
sex oglasi

Pridejo trenutki, ko se v postelji pojavijo težave. In katere so tiste najbolj pogoste?

težave v spolnosti

Moški

Pri moških je najpogostejša motnja spolnosti prehiter izliv, ki pa ni nujno bolezensko stanje. Prehiter izliv je normalen za moške, ki so šele začeli s spolnim življenjem, pogosto se pojavi tudi vsakič, ko so prvič intimni z novo partnerko. Nekateri se tej nevšečnosti ‘odpovejo’ že po nekaj spolnih odnosih, pri drugih traja več let. Drugače je, če se težave pojavijo šele kasneje v življenju, ko je moški že nekaj časa spolno aktiven. V takšnem primeru je najbolj smiselno obiskati zdravnika, saj je prehiter izliv lahko le simptom kakšne druge zdravstvene težave.

Podobno je pri težavah z erekcijo. Pri prvem spolnem odnosu so ponavadi težave z erekcijo le trema pred novo življenjsko izkušnjo. Nenaden pojav težav z erekcijo v obdobju zrelega spolnega življenja pa lahko pomeni, da morate konkretno spremeniti svoj stil življenja.Težave z erekcijo so namreč pogost odgovor telesa na prekomeren stres, alkohol, mamila, cigarete in pomanjkanje gibanja. Začnite se prehranjevati zdravo, bodite redno telesno aktivni in predvsem si vzemite za spolni odnos veliko časa.

Iščeš seks brez obveznosti?

DA     NE

Ženske

Ena pogostejših težav pri ženskah v spolnosti je nedoživljanje orgazma. On bi jo rad zadovoljil, saj je od njenega orgazma odvisna njegova titula dobrega ljubimca, ona bi ga rada dosegla, ker ga želi osrečiti. Rezultat je, da se oba preveč trudita in kaj kmalu zapadeta v nevarno igro hlinjenja orgazma. Resnica je, da spolnost obstaja zato, da nam je lepo in ne zato, da na vsak način dosežemo zaželen cilj.

sex oglasi

Če bosta uživala v spolnosti ne da bi mislila na (ne)dosežen cilj, se bo ta zgodil veliko hitreje kot bi se sicer. Predvsem pa je za doseganje orgazma ključno masturbiranje. Šele ko ženska sama spozna svoje telo in kaj ga pripelje do orgazma, lahko pot do njega pokaže tudi moškemu.

Na žensko psiho pogosto vplivajo tudi spolne zlorabe, splavi in druge travme iz preteklosti. Ženske, ki so imele v preteklosti slabo izkušnjo v spolnosti, imajo lahko kar nekaj težav. Od razsežnosti slabe izkušnje in partnerja je odvisno, ali bosta sposobna partnerkino dojemanje spolnosti spremeniti sama ali pa bosta potrebovala strokovno pomoč. V prvem primeru bo reševanje težave dolgotrajen in zapleten proces, ki se mu morata oba zavestno posvetiti.

Morda vas zanima tudi:

Komentiranje je onemogočeno.